Torty klasyczne (biszkoptowe)

 

 

1) BISZKOPT TRADYCYJNY Z KREMEM MASCARPONE

 

  • MALINOWY - z konfiturą malinową
     

  • WIŚNIOWY - z konfiturą wiśniową
     

  • TRUSKAWKOWY - z konfiturą truskawkową
     

  • ŚMIETANOWY - przełożony podwójnie kremem mascarpone
     

  • TIRAMISSU - nasączony aromatyczną kawą, przełożony kremem mascarpone posypanym naturalnym kakao

 

2) BISZKOPT CZEKOLADOWY Z KREMEM MASCARPONE

 

  • CZEKOLADOWA KRÓWKA z miękkim nadzieniem toffi
     

  • TORT CZEKOLADOWO-MALINOWY - z konfiturą malinową
     

  • TORT CZEKOLADOWO-WIŚNIOWY - z konfiturą wiśniową

 


Uwagi:

  1. Do nasączu nie używamy alkoholu

  2. Wykończenie tortu do wyboru:

    • obłożenie kremem lub kremem i masą cukrową

    • delikatne przetarcie boków kremem (tzw. naked cake)

    • boki z koronki czekoladowej

 

Cena: 80 zł / kg* 

*Minimalna waga 1,5 kg

Powyżej 3,5 kg - niższe ceny

Wyszukane ozdoby wyceniane są indywidualnie

 


Torty z musów (na życzenie bezglutenowe)

 

 

  • TRÓJWARSTWOWY CZEKOLADOWY - warstwa musu z czekolady deserowej, mlecznej i białej na czekoladowym biszkopcie
     

  • MUS TRUSKAWKOWY W BIAŁEJ CZEKOLADZIE - warstwa musu truskawkowego zatopionego w musie z białej czekolady na biszkopcie  czekoladowym)
     

  • CZEKOLADOWY  MUS Z MALINAMI - mus z czekolady mlecznej a w środku biszkopt czekoladowy przełożony warstwą malin.

    Uwagi:

  1. Torty na biszkopcie czekoladowym bez mąki, nasączonym sosem czekoladowym

  2. Wykończenie tortu do wyboru:

    • gładki

    • widoczne warstwy tortu

    • polewa czekoladowa

    • mirror glaze

    • koronka czekoladowa

 

Cena: 80 zł / kg* 

*Minimalna waga 1,5 kg

Powyżej 3,5 kg - niższe ceny

 

Wyszukane ozdoby wyceniane są indywidualnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torty bezowe* 
(na życzenie bezglutenowe i bezmleczne)

 

 

  • BEZA Z OWOCAMI - klasyczna beza z owocami sezonowymi (np.truskawki, maliny, borówka amerykańska, granat, mango), przekładana kremem mascarpone
     

  • BEZA Z BAKALIAMI - klasyczna beza z lekkim wypełnieniem śmietanowo-kremowym i bakaliowym wykończeniem, polane domowym toffie
     

  • BEZA Z ŻELKĄ MALINOWĄ - beza z kremem mascarpone i delikatną żelką malinową

 

Uwagi:

  1. Wykończenie tortu do wyboru:

    • autorska aplikacja z czekolady deserowej

    • owoce

    • drobne ozdoby z cukru

 

Cena: 70 zł / kg**

** Minimalna waga 1,5 kg

Powyżej 3,5 kg - niższe ceny

Wyszukane ozdoby wyceniane są indywidualnie

 

* ze względu na to, że do bezy nie używamy sztucznych utrwalaczy, przekładamy je na świeżo, czyli na pół godziny przed planowanym odbiorem. Beza jest najlepsza do spożycia w czasie 3 do 5 godzin po przełożeniu kremem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wycenę

wycenę

Dekoracje tortów

 

Jeśli masz już tort i potrzebujesz jedynie dopełnienia całości,
to z radością wykonamy dla Ciebie ozdoby na miarę Twoich oczekiwań.

 

KWIATY,

 

RĘCZNIE MALOWANE APLIKACJE,

 

WYCINANKA Z MASY CUKROWEJ,

 

WYDRUKI NA OPŁATKU JADALNYM I OPŁATKU CUKROWYM,

 

FIGURKI

 

Napisz czego oczekujesz i zamów wycenę.

 

Odpowiemy jak najszybciej.

 

 

wycenę

wycenę

 

 

 

 

 

 

wycenę

WYDRUKI JADALNE

 

Jeśli masz już tort i potrzebujesz jedynie dopełnienia całości,

 

Cena: 15 zł wydruk na opłatku, 20 zł wydruk na papierze cukrowym wysyłka 13 zł (kurier)

 

 

Chcesz zamieścić na swoim torcie rodzinną fotografię? Ulubioną postać z bajki Twojego dziecka? Własny obraz z dedykacją?

Nic prostszego. Zamów jadalny wydruk, przy pomocy którego łatwo i szybko udekorujesz dowolną słodkość. A przy tym sprawnie podzielisz później na mniejsze porcje.

Wydruk jadalny powstaje przy użyciu 100% barwników spożywczych. Jego wielkość to A4 (21 x 28 cm). W tę wielkość można wpisać koło o średnicy 20cm.

 

Papier opłatkowy nakładamy tylko na wilgotne powierzanie tortu: na krem lub bitą śmietanę (dobrze jest usztywnić ją żelatyną lub fixem, aby papier nie stał się zbyt miękki)

Nie nadaje się on na położenie na masę cukrową, czekoladę plastyczną. Nie maskuje nierówności.

 

Papier cukrowy nakładamy na masę cukrową, marcepan, polewę czekoladową. Unikamy powierzchni wilgotnych.

Wydrukowany obraz można przechowywać ok. 2 miesięcy w chłodnym i suchym miejscu. Nie wystawiać na ekspozycję słońca, aby nie zmienił kolorów. Żądany kształt docinamy nożyczkami kuchennymi. Dekoracji nie można zamrozić. Udekorowanego tortu nie zamykamy w pudełku – wieko należy pozostawić otwarte, aby grafika się nie rozmyła. 

 

Papier opłatkowy należy delikatnie zgiąć w kształt litery U i docisnąć do powierzchni tortu pokrytej kremem rozpoczynając od jego środka. Papier wchłonie wilgoć i się pomarszczy. W przeciągu godziny zrobi się ponownie gładki, a barwy nabiorą intensywności.

 

Papier cukrowy przyklejamy na powierzchnię tortu przy pomocy lukru. Delikatnie zginamy w kształt litery U i dociskamy do tortu. Dekoracja jest gotowa do krojenia w ciągu 15 min.

Jak zamówić?
W formularzu załącz grafikę (w formacie jpg, gif, png, pdf), którą chcesz wydrukować i wyślij do nas zapytanie. Ważne jest dla nas, aby obraz był w maksymalnie wysokiej rozdzielczości.

Przesłany obraz drukujemy w formie niezmienionej. Na życzenie BEZPŁATNIE dodajemy napisy okolicznościowe i odsyłamy grafikę do akceptacji.

Świadczymy również usługi graficzne. Koszt dowolnej modyfikacji to 15 zł. Indywidualny projekt również przesyłamy do akceptacji.


Ważne!Wydruk na papierze opłatkowym jest drukowany barwnikami spożywczymi więc kolory mogą się nieznacznie różnić od tych drukowanych tradycyjnym barwnikami.

 

 

 

 

wycenę