Torty klasyczne (biszkoptowe)

 

 

1) BISZKOPT TRADYCYJNY Z KREMEM MASCARPONE

 

  • MALINOWY - z konfiturą malinową
     

  • WIŚNIOWY - z konfiturą wiśniową
     

  • TRUSKAWKOWY - z konfiturą truskawkową
     

  • ŚMIETANOWY - przełożony podwójnie kremem mascarpone
     

  • TIRAMISSU - nasączony aromatyczną kawą, przełożony kremem mascarpone posypanym naturalnym kakao

 

2) BISZKOPT CZEKOLADOWY Z KREMEM MASCARPONE

 

  • CZEKOLADOWA KRÓWKA z miękkim nadzieniem toffi
     

  • TORT CZEKOLADOWO-MALINOWY - z konfiturą malinową
     

  • TORT CZEKOLADOWO-WIŚNIOWY - z konfiturą wiśniową

 


Uwagi:

  1. Do nasączu nie używamy alkoholu

  2. Wykończenie tortu do wyboru:

    • obłożenie kremem lub kremem i masą cukrową

    • delikatne przetarcie boków kremem (tzw. naked cake)

    • boki z koronki czekoladowej

 

Cena: 80 zł / kg* 

*Minimalna waga 1,5 kg

Powyżej 3,5 kg - niższe ceny

Wyszukane ozdoby wyceniane są indywidualnie

 


Torty z musów (na życzenie bezglutenowe)

 

 

  • TRÓJWARSTWOWY CZEKOLADOWY - warstwa musu z czekolady deserowej, mlecznej i białej na czekoladowym biszkopcie
     

  • MUS TRUSKAWKOWY W BIAŁEJ CZEKOLADZIE - warstwa musu truskawkowego zatopionego w musie z białej czekolady na biszkopcie  czekoladowym)
     

  • CZEKOLADOWY  MUS Z MALINAMI - mus z czekolady mlecznej a w środku biszkopt czekoladowy przełożony warstwą malin.

    Uwagi:

  1. Torty na biszkopcie czekoladowym bez mąki, nasączonym sosem czekoladowym

  2. Wykończenie tortu do wyboru:

    • gładki

    • widoczne warstwy tortu

    • polewa czekoladowa

    • mirror glaze

    • koronka czekoladowa

 

Cena: 80 zł / kg* 

*Minimalna waga 1,5 kg

Powyżej 3,5 kg - niższe ceny

 

Wyszukane ozdoby wyceniane są indywidualnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torty bezowe* 
(na życzenie bezglutenowe i bezmleczne)

 

 

  • BEZA Z OWOCAMI - klasyczna beza z owocami sezonowymi (np.truskawki, maliny, borówka amerykańska, granat, mango), przekładana kremem mascarpone
     

  • BEZA Z BAKALIAMI - klasyczna beza z lekkim wypełnieniem śmietanowo-kremowym i bakaliowym wykończeniem, polane domowym toffie
     

  • BEZA Z ŻELKĄ MALINOWĄ - beza z kremem mascarpone i delikatną żelką malinową

 

Uwagi:

  1. Wykończenie tortu do wyboru:

    • autorska aplikacja z czekolady deserowej

    • owoce

    • drobne ozdoby z cukru

 

Cena: 70 zł / kg**

** Minimalna waga 1,5 kg

Powyżej 3,5 kg - niższe ceny

Wyszukane ozdoby wyceniane są indywidualnie

 

* ze względu na to, że do bezy nie używamy sztucznych utrwalaczy, przekładamy je na świeżo, czyli na pół godziny przed planowanym odbiorem. Beza jest najlepsza do spożycia w czasie 3 do 5 godzin po przełożeniu kremem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wycenę

wycenę

wycenę

Dekoracje tortów

 

Jeśli masz już tort i potrzebujesz jedynie dopełnienia całości,
to z radością wykonamy dla Ciebie ozdoby na miarę Twoich oczekiwań.

 

KWIATY,

 

RĘCZNIE MALOWANE APLIKACJE,

 

WYCINANKA Z MASY CUKROWEJ,

 

WYDRUKI NA OPŁATKU JADALNYM I OPŁATKU CUKROWYM,

 

FIGURKI

 

Napisz czego oczekujesz i zamów wycenę.

 

Odpowiemy jak najszybciej.

 

 

wycenę

wycenę

wycenę